| 1 | ||
V= | πr2h | |
| 3 |
| α | ||
gdzie r=l sin | ||
| 2 |
| 6 | ||
l= pierwiastek z | ||
| sinα |
| α | ||
h=l cos | ||
| 2 |
| α | 6 | |||
wyszło mi V=π sin2 | √ | |||
| 2 | sinα |
| 1 | 1 | 6 | α | 6 | α | |||||||
V = | π r2*h = | π*[ √ | *sin | ]2*√ | *cos | = | ||||||
| 3 | 3 | sin α | 2 | sin α | 2 |
| 1 | 6 | α | 6 | α | ||||||
= | π* | *sin2 | *√ | * cos | = | |||||
| 3 | sinα | 2 | sin α | 2 |
| α | α | α | 1 | 6 | ||||||
= π *[2 sin | *cos | ]*sin | * | *√ | = | |||||
| 2 | 2 | 2 | sin α | sin α |
| α | α | 1 | 6 | |||||
= π*sin 2* | *sin | * | *√ | = | ||||
| 2 | 2 | sin α | sin α |
| 1 | α | 6 | α | 6 | ||||||
= π*sin α* | *sin | *√ | = π*sin | *√ | ||||||
| sin α | 2 | sinα | 2 | sinα |