Granica
OOO:
Jak ruszyc ten przyklad (jakas wskazowka na pocztek wystarczy, najwyzej dalej bede pytal jak to
nic nie pomoze)? Z gory dziekuje
16 mar 21:47
OOO:
I drugi przyklad, tez nie moge nic wykombinowac:
limx→ −∞ (√x2+2x + 3√x3+x2)
16 mar 21:59
Maslanek: | | pi | | pi | | pi | | 1 | | √3 | |
sin(x− |
| )=sinxcos |
| −sin |
| cosx= |
| sinx− |
| cosx= |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 2 | | 2 | |
| | sin2x−3cos2x | | 1−4cos2x | |
(sinx−√3cosx) = |
| = |
| |
| | sinx+√3cosx | | sinx+√3cosx | |
Myślę, że już widać

W sumie fajny przykład
16 mar 21:59
Maslanek: Ten drugi myślę, że przez podwójne sprzężenie (raz do kwadratu, a raz do sześcianu)
16 mar 22:01
OOO:
Tak, z ta trygonometria dalej juz dalem rade...szkoda tylko, ze sam nie wpadlem na te kreta
sciezke...
Drugie zaraz probuje.
16 mar 22:16