matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kolokwium na jutro ! Proszę o pomoc w rozwiązaniu !
Adam:
∫cosax/(sin
5
ax)dx = ∫sin3x/(3+cos3x)dx= ∫dx/(2x−1)= ∫x/(x
2
+1)dx= ∫x
√
1−x
2
dx= ∫x
3
dx/(
3
√
x
4
+1
)= ∫(x
2
− 2x+5) e
−x
dx = ∫x
2
lnxdx= ∫lnx/(x
3
)dx
16 mar 21:42