logarytmy
medonster: Oblicz log
1221 jeżeli log
73 = A i log
74 = B
| | 1 | |
Doszedłem do tego, że log73 + log74 = log712 = A+B więc log127 = |
| i nie |
| | A+B | |
wiem co dalej :<
16 mar 20:53
Wazyl: 21=7*3
16 mar 20:59
medonster: tak, doszedłem do tego tylko skąd mam wziąć log123 ?
16 mar 21:01
justi:
| | log721 | | 1+log73 | |
log1221= |
| = |
| =...... |
| | log712 | | log73+log74 | |
16 mar 21:04
medonster: Jezu, dziękuję bardzo! Takie proste, a nie mogłem wpaść na to
16 mar 21:06
justi:
16 mar 21:06