pochodna funkcji trzech zmiennych
imię lub nick: proszę o sprawdzenie pochodnych:
30 paź 10:50
AS: Korzystniej jest rozpisać na dwa ułamki
| df | | z2 | | z2 | | −z2 | |
| = 0 + |
| *(x−1}' = |
| *(−1*x−2) = |
| |
| dx | | 2 | | 2 | | 2*x2 | |
| df | | 2*z | | z | |
| = 0 + |
| = |
| |
| dz | | 2*x | | x | |
30 paź 11:21
Miś:
Poprawiam po z:
reszta dobrze.
30 paź 11:23
Miś: Sorry.
Pierwsza po x tak jak podał AS.
30 paź 11:28
AS: do Miś
Nie rozumiem poprawki − w czym problem?
30 paź 11:35
imię lub nick: dzięki za sprawdzenie
30 paź 11:49
Miś:
Pisałem nie widząc twojego postu. Poprawka nie dotyczy twojego rozwiązania.
30 paź 11:59