oblicZ
uczen: Oblicz wspolrzedne punktow przeciecia sie prostej i okregu opisanych rownaniami y=2x+1
i(x+1)2+(y−1)2=5
16 mar 20:27
Marcin: To zadanie już chyba dzisiaj było
16 mar 20:29
5-latek: napisz czego nie rozumialas w poprzedniej podpowiedzi .
czy chcesz gotowe rozwiazanie ?
16 mar 20:29
uczen: Wole gotowe dzieki
16 mar 20:41
uczen: Wychodzi mi delta 84 i nie wiem jak policzyc x1 y x2
16 mar 20:53
usia:
√Δ=2√21
16 mar 20:54
uczen: I jak dalej
16 mar 20:54
usia:
x1=........ x2=........ ( wzory znasz?
16 mar 20:55
uczen: Znam sale nie radze sobiez pierwiastkami
16 mar 20:56
uczen: Ktos pomoze mi policzyc
16 mar 21:08
Marcin:
5x
2+2x−4=0
Δ=84
√Δ=2
√21
| | −2−2√21 | | −2(1+√21) | | −(1+√21) | |
x1= |
| = |
| = |
| |
| | 10 | | 10 | | 5 | |
16 mar 21:16