bryły
Karola: Uczeń ma bryłę plasteliny w kształcie kuli o promieniu 3 cm. Czy może z tej plasteliny
uformować trzy kule i promieniu 2 cm

Odpowiedź uzasadnij
16 mar 20:10
Jolanta: Napisz wzór na objetość duzej kuli podstaw r=3 i trzech małych podstaw r=2
16 mar 20:12
daras: a wzór na objętość kuli zna
16 mar 20:13
Marcin: | | 4 | | 4 | |
V1= |
| π(3)3= |
| *27π=36π |
| | 3 | | 3 | |
| | 4 | | 4 | | 32 | |
V2= |
| π(2)3= |
| *8π= |
| π |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
32<36, mooożna
16 mar 20:14
daras: nooo nieeeee już nie musisz znać

wystarczy tylko przepisac albo wydrukować
16 mar 20:15
Marcin: :(
16 mar 20:16
Karola: kula o promieniu 3 cm
V
1= 36 pi cm
3
kula o promieniu 2 cm
| | 32 | |
3*V2 = 3* |
| pi = 32 pi cm3 |
| | 3 | |
V
1 > V
2
16 mar 20:20
Karola: a już wam całe napisałam
16 mar 20:21
Jolanta:
16 mar 20:22
Karola: a może ktoś to sprawdzić czy napewno dobrze
16 mar 20:24
Marcin: Dobrze
16 mar 20:26
Karola: dzięki

tak szczerze mówiąc to nie potrzebowałam zeby ktoś mi rozwiązał tylko miałam
koleżance wysłać a na gg ciężko się ułamki pisze i potęgi
16 mar 20:32
Marcin: dobre, dobre
16 mar 20:33
daras: a na pewno piszemy rozdzielnie
17 mar 12:01