matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Agata:
Mam taką całke:
2x+1
∫
dx jakie podstawienie do tego będzie bo niestety coś mi nie wychodzi
x
4
16 mar 19:59
Mila:
2
1
=∫
dx+∫
dx=∫2x
−3
dx+∫x
−4
dx=... z wzorów
x
3
x
4
16 mar 20:01
Agata:
Dziękuje Ci bardzo
16 mar 20:05
Agata:
Wyszło mi coś takiego:
1
−x
−2
−
x
−3
3
16 mar 20:27
Mila:
+C
16 mar 20:40
Agata:
No tak
16 mar 20:43