matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
graniastoslup help!
patrys:
Oblicz V i Pc graniastoslupa trojkatnego prawidlowego, ktorego przekatna sciany bocznej d=10 tworzy z krawedzia podstawy kat=30 stopni
16 mar 19:55
dero2005:
s = 10 a = s*cos30
o
h = s*sin30
o
a
2
h
√
3
V =
4
a
2
√
3
P
c
=
+ 3ah
2
16 mar 20:00