całka
Arek: ∞
1
| | 1 | |
Pod koniec granica wychodzi mi = −∞ czyli całka jest rozbieżna a w odpowiedzi jest |
| . |
| | 2 | |
Czyżby był błąd w odpowiedzi ?
16 mar 19:41
Arek: jeszcze raz napiszę całkę
∞
1
16 mar 19:45
Mila:
| | −1 | | −1 | | 1 | | 1 | |
∫x−3dx=[ |
| ]1∞=(limx→∞ |
| )−(− |
| )= |
| |
| | 2x2 | | 2x2 | | 2*12 | | 2 | |
=
16 mar 19:59
Arek: Kurczę mogę wiedzieć jak udało Ci się stworzyć taki wykres ?
16 mar 20:12
Mila:
Tutaj opcja "rysuję", ale ogólnie to umiem naszkicować na kartce bez tego. Liczę tylko w
pamięci 2 granice.
16 mar 20:16