trygonometria
Madzik: Narysuj wykres funkcji
a)
b)
f(x)=cosx+|cosx|
16 mar 19:04
Madzik: ponawiam
16 mar 19:38
Madzik: up
16 mar 20:21
Madzik: moze ktos jednak?
16 mar 20:54
Radek:

b)
16 mar 20:58
Madzik: a jakie tu będą miejsca zerowe? nieskończenie wiele?
16 mar 21:02
Madzik: prosze jeszcze o pomoc z podpunktem a)
16 mar 21:22
Marcin: cosx≠0
f(x)=1, lub −1. W zależności od tego czy |cosx| jest dodatni czy ujemny.
16 mar 21:24
Madzik:

Czy wykres w przedziale <−2π;2π> bedzie wygladał tak (nie bardzo potrafie tutaj rysować)
dziedziną bedzie R/{−3π/2;−π/2;π/2;3π/2}
a zb wartości to wszystkie liczby R,
miejsc zerowych nie ma
dobrze?
16 mar 22:46
Madzik: up
16 mar 23:09
Madzik: prosze...
16 mar 23:30
Mila:
| | π | | 3π | |
f(x)=1 dla x∊<0+2kπ, |
| +2kπ)U( |
| +2kπ, 2π+2kπ> |
| | 2 | | 2 | |
| | π | | 3π | |
f(x)=−1 dla x∊( |
| +2kπ), |
| +2kπ) |
| | 2 | | 2 | |
16 mar 23:40
Madzik: dzieki
16 mar 23:54