dla gimnazjalisty
beginner: ma ktos zadanie dla gimnazjalisty ale takie trudniejsze
16 mar 18:42
daras: nie chcę Cię załamywać przy niedzieli
16 mar 18:46
bezendu:
16 mar 18:47
beginner: poprzednie rozwiazalem, staram cos wydedukowac, moglbys cos zarzucic
16 mar 18:48
Mila: 1)
Dwóch braci pokonuje drogę z domu do szkoły pieszo. Młodszy potrzebuje na przebycie tej trasy
30 minut, a starszy 20 minut.
Po ilu minutach starszy brat dogoni młodszego, jeśli wyjdzie z domu 5 minut po nim?
16 mar 18:52
beginner: t/20 = (t+5)/30 /*60
3t=2t+10
3t−2t=10
t=10 ?
16 mar 19:04