sss
jolene1310:

Do pomiaru wys. ściany skalnej wykorzystano przyrząd optyczny z lunetą zmontowany na stojaku o
wys. 1,8m i tyczkę geodezyjną o wys 4m. oblicz wys sciany.
a=1,8
b=4
16 mar 17:46
beginner: 3/42=42/x
16 mar 17:55
jolene1310: 
?
16 mar 19:25
jolene1310: zly wynik
16 mar 19:26
jolene1310: pomoze ktos?
16 mar 22:49
Mila:
34,8m ?
16 mar 23:52
jolene1310: tak

! jak to zrobic?
17 mar 14:16
17 mar 14:20
jolene1310: no ale jak widzisz, wynik zly komus wyszedl. a wiec i metoda zla.
17 mar 14:56
Pavlowicz: ups sorry nie dopatrzyłem
17 mar 14:58
Pavlowicz: a ile miało wyjść? masz odp?
17 mar 14:58
Mila:

Podpowiedź:
Potem:
17 mar 15:13