oblicz
uczen: Obliga wspolrzedne punktow przeciecia sie prostej i okregu opisanych rownaniem. Y=2x+1. i
(x+1)2+(y−1)2=5
16 mar 17:06
Marcin: Podstaw w drugim równaniu za y, 2x+1
16 mar 17:08
bezendu:
Δ=0 jeden punkt
Δ>0 dwa punkty
Δ<0 brak punktów
16 mar 17:11
5-latek: Ma policzyc wspolrzedne a nie ile jest punktow wspolnych
16 mar 17:17
bezendu:
Nie doczytałem, ale to też się przyda.
16 mar 17:18
uczen: Tal zrobilam sale wychodzi mi dziwna delta 84 ktos moze todo sptawdzic
16 mar 17:19
5-latek: Oczywiscie ze sie mu przyda
16 mar 17:19
uczen: Tal wspolrzedne
16 mar 17:20
5-latek: To znaczy napisz co zrobilas
16 mar 17:20
Marcin: Dobrze masz. Licz dalej
16 mar 17:21