matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
zaq:
Rozwiąż równanie: 2x
3
− x
2
− 6x +3 = 0
29 paź 23:15
Eta:
Omg
x
2
( 2x −1) −3( 2x −1)=0 ( 2x −1)(x
2
−3)=0 (2x −1)( x −
√
3
)( x +
√
3
)=0 podaj teraz coś od siebie czyli prawie gotową odp:.............
29 paź 23:18
zaq:
no co jejku nie pamiętam
no to dalej x=1/2 x=
√
3
x=−
√
3
taaak ?
29 paź 23:25
Eta:
,,,,,,,,
29 paź 23:26