matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze pomóżcie ! :((
natka:
naszkicuj wykres funkcji i podaj jej dziedzine. a) f(x)=tgx(x−pi/6) b) f(x)=ctg(x−pi/6) c) f(x)=tgx+1 d) f(x)=ctgx−2 e) f(x)=tg(x+pi/2)−1 f) f(x)=ctg(x−pi/6)+1
16 mar 16:16