matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Madzik:
Rozwiąż równanie:
π
tg(
+x)=1
8
16 mar 16:16
Iwona:
tg = 1 dla 45 wiec
π
8
+ x =
π
4
+ kπ x =
2π
8
−
π
8
+ kπ x =
π
8
+ kπ
16 mar 16:22
muflon:
DZIEDZINA NAJPIERW: π/8+x≠ π/2+ kπ x≠3/8π+kπ k∊C
16 mar 16:42