matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Madzik:
Sprawdz czy prawdziwa jest równość:
1
(1+cosx)(
−ctgx)=sinx
sinx
16 mar 16:11
J:
Założenie: sinx ≠ 0
1−cosx
1 − cos
2
x
sin
2
x
L =(1+cosx)(
) =
=
= sinx = P
sinx
sinx
sinx
16 mar 16:20