zadanie dla gimnazjalisty
beginner: Da ktos jakies zadanie dla gimnazjalisty?
16 mar 14:00
Radek: Nie rozwiązałeś poprzednich
16 mar 14:00
beginner: rozwiazalem
16 mar 14:00
beginner: ponawiam
16 mar 14:24
Hajtowy: Pole powierzchni bocznej ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest równe 80 cm2,
a pole jego powierzchni całkowitej wynosi 144 cm2. Oblicz długość krawędzi podstawy i długość
krawędzi bocznej tego ostrosłupa. Zapisz obliczenia.
16 mar 14:28
beginner:

144 = Pp + 80
Pp=64
a
2=64
a=8
144=64+4*(a*h)/2
160=32h
h=5
5
2+4
2 = b
2
b={41} − krawedz boczna
16 mar 14:44
beginner: daj inne np potegi
16 mar 14:44
pigor: ..., no to może powiesz 3
15+3
15+3
15= ... ile to jest
16 mar 15:12
beginner: 315+315+315=43046721
16 mar 15:16
pigor: hmm

... , liczyć na kalkulatorze, to chyba nic trudnego
ale może wskaż jedną poprawną odpowiedź na tę sumę potęg
a) 9
15 , b) 3
45, c) 3
16
16 mar 15:37
beginner: odpowiedz C
16 mar 15:44
beginner: gdzie moge znalezc wiecej takich ciekawych zadan?
16 mar 15:45