katy
12345: suma miar katow n−kata wynosi (n−2)*180stopni. wielokat W1 ma o 5 wierzcholkow wiecej niz
wielokat W2. oblicz o ile stopni suma miar katow wielokata W1 jest wieksza od sumy miar katow
wielokata W2.
16 mar 13:32
zawodus: w czym problem?
16 mar 13:37
12345: w calym zadaniu.
16 mar 14:14
Radek: zawodus wejdź na gadu jak możesz
16 mar 14:17
12345: 
?
16 mar 15:09
pigor: ..., z warunków zadania:
w
1 ma sumę kątów : s
n+5=(n+5−2)180
o, a w
2= (n−2)180
o, zatem
s
n+5= (n−2)180
o+5*180
o= s
n+
900o, czyli
o 900o więcej . ...
16 mar 15:27