matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
Ewa:
Oblicz wartość wyrażenia sin
3
alfa − cos
3
alfa, jeśli alfa jest kątem ostrym i
√
3
sin alfa − cos alfa =
3
Proszę o pomoc w rozwiązaniu.
16 mar 13:19
5-latek:
wzor a
3
−b
3
=
16 mar 13:20
Ewa:
I co dalej? Jestem na etapie (sinα − cosα)(sin
2
α + sinαcosα +cos
2
α)=(
√
3
/3)(1 + sinαcosα) jak wyliczyć ile ma sinαcosα ?
16 mar 13:27
Ewa:
podbijam pytanie
16 mar 13:36