matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
JoBrik:
Oblicz a + b wiedząc, że: a − b = 4 i a
2
− b
2
= 8
29 paź 21:50
godzio187:
a − b = 4 a
2
− b
2
= 8 rozbijasz to na : (a+b)(a−b)=8 podstawiasz pod a−b, 4 (a+b)4=8 a+b=2
29 paź 21:55
JoBrik:
dzięki Ci bardzo
29 paź 21:55