niematematyczny
kamil: jezeli punkty A=(1,2) , B=(5,−1) sa sasiednimi wieszcholkami kwadratu ABCD to przekatna tego
kwadratu wynosi?
15 mar 20:57
Eta:
wie
rzchołkami

bo myślałam,że wie
szakami?
15 mar 20:58
Mila:
a=|AB|=√(5−1)2+(−1−2)2
p=a√2
15 mar 20:59
5-latek: wzor na dlugosc odcinka i policz dlugosc odcinka AB
Teraz wzor na przekatna w kwadracie i policz jej dlugosc
15 mar 21:00
kamil: sa odpowiedzi √38 √34 5√2 6√2
a mi chujowo wyszlo 7√2
i nie wiem gdzie blad bo zdaje sie wszystko ok
15 mar 21:14
Eta:
odp: a= |AB|=
√16+9= 5 , d=a
√2= 5
√2
( i nie pisz tu wulgaryzmów

bo nikt Ci więcej nie pomoże
15 mar 21:17
kamil: wyluzuj laska
już nie bede
15 mar 21:21
Eta:
15 mar 21:22
Mila:
Kamilu, co to za odzywka?
Eta to bardzo zasłużona i godna szacunku osoba.
15 mar 21:23
5-latek: Tak tak. Jak sie chodzi do 1LO to jest sie laską
15 mar 21:24
Mila:
To też prawda. Widzę,że zbladłeś z wrażenia.
15 mar 21:27
kamil: to jakieś zbędne dyskusje....
15 mar 21:30
5-latek: Powiem CI
Milu ze tak
15 mar 21:30