planimetria
zuza: Nie mam pojecia jak to rozwiązac niewykorzystujac wzory na pole... pomocy

nie prosze o rozw.
tylko o wskazówki bo chce to sama rozwiązac..Wyskośći równoległoboku wynoszą 2,4cm i 4cm, a
jego OBW= 16 cm. Oblicz a) długości boków b) cosinus kąta rozwartego między przekątnymi tego
równoległoboku.
15 mar 19:54
Jolanta: ułóż układ równań
wzór na obwód
wzór na pole
15 mar 19:56
Jolanta: działasz ?
15 mar 20:05
zuza: b=3, a=5 juhuu

. tylko problem z b:(
15 mar 20:15
Jolanta: wzór na pole
15 mar 20:18
Jolanta: Musiałam przerwę zrobic..wysokości masz ,boki masz .liczysz pole.policz długosci
przekatnych.(poprowadz wysokośc i policz długość odcinka x=1,8.Raz dodasz go do 5 raz
odejmiesz)
wykorzystaj wzór napole z przekątnymi i sinusem kata miedzy nimi
15 mar 22:33