rach. prawdpodob. prosze o sprawdzenie
beginner: Prosze o sprawdzenie mojego rozwiazania. Tresc zad:
Z liczb dwucyfrowyc losujemy jedną .oblicz prawdopodobienstwo, ze wylosowana liczba dzieli sie
przez 4
|omega| = 91
A={(=12,16,20,24,28,32,36,40,44,48,52,56,60,64,68,72,76,80,84,88,92,96}
|A|=22
P(A)= 22/91
15 mar 19:46
aaa:
|Ω|=90
15 mar 19:49
beginner: ale sa to liczby od 10 do 99 czyli 91?
15 mar 19:50
aaa:
90 dobrze je policz
15 mar 19:51
beginner: fakt, policzone na kalkulatorze i to jeszcze na piechote, zgadza sie
15 mar 19:52
beginner: ale wynik jest dobry?
15 mar 19:52
beginner: to znaczy 22/90
15 mar 19:54
15 mar 19:55