matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
Katti:
oblicz prawdopodobienstwo ze przy rzucie trzema monetami wypadnie tylko jeden orzel
15 mar 19:37
Aga1.:
IΩI=2
3
=8 A={(o,r,r),(r,o,r),(r,r,o)} IAI=3
IAI
P(A)=
=
IΩI
15 mar 21:57