help
kama: napisz rownanie okregu stycznego do osi Oy, ktorego srodkiem jest punkt S=(−3,4)
prosze o wytlumaczenie, bo nie wiem jak sie za to zabrac
15 mar 19:35
Jolanta: narusuj ten okrag środek okregu x=−3 ,y=4.Skoro jest styczny do osi OY to promien r=3
15 mar 19:39
5-latek:

Przeciez to dzial geometria analityczna to dlaczego piszse ze nie wie od czego zaczac ?
Trzeba zaczac od rysunku czyli uklad wspolrzednych i zaznaczyc srodek tego okregu i go
narysowac
Albo oczytac z rysunku promien tego okregu lub obliczyc odleglosc punktu S od osi OY (to
tez promien . i napisac to rownanie
15 mar 19:43