zadanie
goska: ktora prosta ma dwa punkty wspólne z wykresem funkcji kwadratowej f(x)=−x2 +6x +2
15 mar 19:21
goska: sa odpowiedzi y=18 y=17 y=11 y=9
wytlumaczy ktos jak zrobic zadanie tego typu?
15 mar 19:22
Hajtowy: Narysuj sobie tę f.kwadratową

Czyli zacznij od wierzchołka
15 mar 19:23
goska: no narysowalam i?
15 mar 19:28
5-latek:

Juz tlumacze
1. narysowac dokladny wykres y=−x
2+6x+2 (dokladnie wyznaczyc wierzcholek paraboli zwlaszcza )
2. Teraz sprawdzic ktora prosta o rownaniu y= .... ma dwa punkty wspolne
15 mar 19:30
goska: aha tako, ok dzięki
15 mar 19:32