matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
kaszamanna:
jak okreslic wzor ciagu na podstawie wykresu z takimi punktami: (1,8) (2,7) (3,6) (4.5) (5.4) (6.3) (7,2) (8,1) (9,0) ?
15 mar 19:14
Marcin:
a
1
=8 a
2
=7 a
3
=6 . . . a
9
=0
15 mar 19:15
pigor:
..., a
n
=−n+9 .
15 mar 19:26