matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
Dami:
Jak narysować takie wykresy
a) f(x)= x*|x−1| b) f(x)=|x
2
−2x−3| Proszę o pomoc bo mam z tym wielki problem
15 mar 16:44
bezendu:
a) f(x)=x|x−1| 1. (−
∞
,1) f(x)=x(−x+1) f(x)=−x
2
+x 2.<1,
∞
) f(x)=x
2
−x
15 mar 16:47
bezendu:
b) narysować normalnie parabolę f(x)=x
2
−2x−3 i potem wszystko co pod osią OX odbić nad oś
15 mar 16:48