matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
średnia arytm i mediana
nickiel:
mediana i średnia arytm. tego zestawu liczb {2,2,4,x,4,1,2} są równe. Zatem x=?
15 mar 16:14
KUZDE:
mediana = 2 sr. aryt. = {1+2+2+2+4+4+x}{9} {1+2+2+2+4+4+x}{9} 15 + x = 18 ,wiec x=3
15 mar 16:35