1 | 2 | |||
w tych stopach stanowi odpowiednio | m1 i | m2. Po stopieniu ma być | ||
3 | 5 |
17 | |
(m1+m2): | |
44 |
1 | 2 | 17 | ||||
(1) | m1 + | m2 = | (m1+m2). | |||
3 | 5 | 44 |
m2 | ||
Pytają o stosunek masy tych stopów, a więc np. o | . Po podzieleniu (1) stronami przez | |
m1 |
1 | 2 | m2 | 17 | m2 | |||||
+ | = | (1+ | ) | ||||||
3 | 5 | m1 | 44 | m1 |
m2 | ||
= x, x > 0 | ||
m1 |
1 | 2 | 17 | ||||
+ | x = | (1+x) | ||||
3 | 5 | 44 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |