matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
26.8
Maggie:
Oblicz x jeśli log x = 2 − 2log5 + log4
15 mar 16:01
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3417.html
15 mar 16:01
5-latek:
2=log100 2log5=log25
15 mar 16:04
J:
⇔ log
x
= log100 − log25 + log4 ⇔ logx = log4 + log4 ⇔ logx = log16 ⇔ x = 16
15 mar 16:06