jaki dochód przyniosły oszczędności na tej lokacie?
blabla: Wpłaciłeś do banku 2000 zł na lokatę kwartalną, której oprocentowanie wynosi 8% w skali roku.
Przez okres dwóch lat nie dokonywałeś żadnych wpłat ani wypłat.Jaki dochód przyniosły Ci
oszczędności na tej lokacie? (nie uwzględniamy podatku od odsetek)
15 mar 14:55
pigor: ...,
K2= 2000(1+
14*8%)
2*4= 2000(1+2%)
8=
= 2000*1,02
8= 2000*1,17=
2343,32 zł ±1gr.
odp. po 2−óch latach oszczędności przyniosły
dochód w wyso0kości
343,32 zł. ...
15 mar 15:35