a4 | |
= q2 | |
a2 |
1 | 1 | ||
* | =(a3)2 | ||
3 | 12 |
1 | |
=(a3)2 | |
36 |
1 | 1 | |||
a3= | lub a3=− | |||
6 | 6 |
a4 | |
=q2⇔ | |
a2 |
1 | 1 | |||
q2= | : | ⇔ | ||
12 | 3 |
1 | 1 | 1 | ||||
q2= | ⇔q= | lub q=− | ||||
4 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | −1 | ||||
=a1* | lub | =a1* | |||||
3 | 2 | 3 | 2 |
2 | −2 | |||
a1= | lub a1= | |||
3 | 3 |
1−qn | ||
Sn=a1* | Zapamiętaj | |
1−q |
2 | 1 | |||
1) a1= | , q= | |||
3 | 2 |
2 |
| 4 | 1 | ||||||||||||||
S8= | * | = | *(1− | ) | |||||||||||||
3 |
| 3 | 256 |
−2 | −1 | |||
2) a1= | , q= | |||
3 | 2 |
−2 |
| −4 | 1 | ||||||||||||||
S8= | * | = | *(1− | ) | |||||||||||||
3 |
| 9 | 256 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |