matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgowanie, wytłumacznie przykładu.
Jarnoo:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1348.html
dlaczego 4
3/2
= 2
3
? ktoś to mi wytłumaczy?
pozdrawiam!
15 mar 14:24
J:
4
3/2
= 2
(3/2*2)
= 2
3
15 mar 14:28