Oblicz k, jeśli punkt P (k+1,-7)
Pato: Oblicz k, jeśli punkt P (k+1,−7) należy do wykresy wielomianu w(x) = x
3 +1.
Z góry dziękuje za pomoc
15 mar 13:29
ICSP: w(k+1) = − 7
Mówiąc prościej, jeżeli jakiś punkt należy do wykresu pewnej funkcji. To pierwszą współrzędną
tego punktu podstawiasz za x a drugą podstawiasz za w(x) zapisywane również jako y bądź f(x)
15 mar 13:31
J: W(k+1) = − 7
15 mar 13:31
J:
15 mar 13:31
Pato: W odpowiedziach mam zapisane k= −3
15 mar 13:36
wredulus:
I calkiem mozliwe ze tak wlasnie jest
15 mar 13:37