matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz Q-nateżenie przpływu cieczy doprowadzany do siłownika[m^2/s]
Adam:
Witam wszystkich serdecznie.Proszę o pomoc w zadanku
p=100at.=10MPa=10*10
6
V=2m/min. F=20[KN]=20*10
3
N Q=?
2
min.
Q=A*V p=
F
A
A=
F
P
=
20*10
3
N
10*10
6
Nm
2
=2*10
−3
m
2
29 paź 20:19