Okregi
Monika: Znaleźć równanie okręgu stycznego do obu osi układu współrzędnych i do dodatniej gałęzi
hiperboli y=1x. Sporządzić rysunek.
15 mar 10:43
Tadeusz:
15 mar 10:52
Monika: A umiesz to przedstawić jeszcze w jakiś sensowny zapis?
15 mar 13:03
Tadeusz:
... z pochodnymi czy bez?
15 mar 13:08
Tadeusz:
Środek okręgu musi leżeć na prostej f(x)=x
| | 1 | |
Prosta ta przecina f(x)= |
| w punkcie (1, 1) |
| | x | |
... dalej sobie poradzisz
15 mar 13:15
Monika: bez pochodnych
15 mar 14:44
Monika: spróbuje, ale dzięki
15 mar 14:45