√3 | ||
h1 = a | ||
2 |
h | √3 | 3 | |||
= tg α = tg 60o = √3 ⇒ h = √3*h1 = √3*a | = | a | |||
h1 | 2 | 2 |
√3 | ||
h22 = h2 + h12 = (1,5 a)2 + [ a | ]2 = 2,25 a2 + 0,75 a2 = 3 a2 | |
2 |
1 | 1 | a2 √3 | 1 | √3 | ||||||
V = | Pp*h = | *h = | a2 √3*1,5 a = | a3 | ||||||
3 | 3 | 4 | 12 | 8 |
a2√3 | ||
Pc = Pp + 2 P1 + P2 = | + 2* 0,5 a*h + 0,5 a*h2 = | |
4 |
a2√3 | a2√3 | |||
= | + a*1,5 a + 0,5 a*√3 a = | + 1,5 a2 + 0,5√3 a2 = | ||
4 | 4 |
√3a2 | 6 a2 | 2 √3 a2 | (3√3 + 6 ) a2 | |||||
= | + | + | = | |||||
4 | 4 | 4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |