granice funkcji
kklk: pomoze ktos ?
Mam obliczyc nastepujace granice funkcji:
lim 1/x*cosx2 −−> x dazy do +∞
lim arctgx ln(1 + x2 ) −−> x dazy do +∞
14 mar 22:56
15 mar 06:52
ziutek510: Nie mam pojęcia o co ci hodzi
15 mar 07:42
Janek191:
| | 1 | |
Jeżeli f(x) = |
| *cos x2 , to I cos x2 I ≤ 1 |
| | x | |
zatem
| | 1 | |
lim x → +∞ |
| * cos x2 = 0 |
| | x | |
15 mar 07:54
kklk: dziekuje
15 mar 10:30
kklk: a jeszcze moze ktos ogarnai jak to zrobic :
mam pokazac ze nastepujace rownania maja rozwiazania :
1) x5 + x4 + x3 + x2 + 2x + 1 = 0 w R
2) cosx = x w przedziale [0,π/2]
15 mar 10:34