WYZNACZNIKI MACIERZY
izabella21: Oblicz wyznacznik macierzy
[1 −1 2]
A= [3 1 0]
[2 1 0]
14 mar 22:11
WW: Sarrusem
14 mar 22:30
Janek191:
det A = 1*1*0 + 3*1*2 + (−1)*0*2 − 2*1*2 − 3*(−1)*0 − 1*0*1 = 6 − 4 = 2
15 mar 08:10
5-latek: Janek . Nie rob jaj

Taki wyznacznik to studentka powinna sobie sama policzyc
A co bedzie na kolokwium skoro teraz nie chce jej sie liczyc?
Ja wiem co
POMOCY 
(
15 mar 08:54
muflon: może jeszcze jest w liceum
15 mar 10:18
5-latek: Moze
15 mar 10:20
Trivial:
Trzecia kolumna (dużo zer) sugeruje użycie rozwinięcia Laplace'a.
| | | |
detA = 2*(−1)3+1*det | = 2. |
| | |
15 mar 12:25