Mila, Ajtek jesteście może?
FHA: Mila, Ajtek jesteście może?
14 mar 20:41
Mila:
14 mar 20:42
FHA: O cześć Mila

Masz chwilkę?
14 mar 20:42
Mila:
Tak.
14 mar 20:53
FHA: Wykaż ze jesli b≠ 0 i d ≠ 0 to a/b = c/d ⇔ a+b/b = c+d / d
No to zacząlem tak:
a+b/b = c+d / d
Pomnoże to itd..
dobry początek ?
14 mar 21:54
agulka:
d(a+b)=b(c+d)
ad+bd=bc+bd
ad=bc
14 mar 21:57
FHA: Nie musiałaś się tak rozpisywać, czyli dobrze robiłem, dowód zrobiony

Podzieliłem to przez / bd i dalej i wyszło

next
a≠0
b≠0
2/b − 3/a = 2a − 3b
b = 2/3a
lub ab=1
wykaz
14 mar 22:37
14 mar 22:39
Mila:
Oj dzieci, źle zrobiliście, popatrzcie na rozwiązanie Ety.
14 mar 22:48
kicia: źle, a dlaczego? przecież jest tam "⇔"
14 mar 22:57
Mila:
Wychodzicie z tezy i wykazujecie prawdziwość założenia, brak odpowiedniego komentarza.
14 mar 23:03
kicia: No sory to jeszcze komentarz wymagany? Przecież to forum ma służyć jedynie pomocy , a nie
rozwiązywania zadań od A do Z
14 mar 23:11
kicia: Ale jak widzę na każdym forum musi pojawić się jakiś MĄDRALIŃSKI, który jako alfa i omega
bedzie wszystkich poprawiał i krytykował
14 mar 23:12
FHA:
14 mar 23:13
Eta:
@
FHA
Nie ma co się śmiać! raczej płakać nad tym,że bezpłatna pomoc tak jest
"doceniana"
Gdzie słowo
dziękuję chociażby od Ciebie?
15 mar 00:03
Marcin: Dokładnie. Ludzie płacą nie wiadomo jaką kasę za korepetycję, a tutaj dostajecie wszystko za
darmo i jeszcze macie pretensje.. co z was za ludzie?
15 mar 00:06
Mila:
Prosił mnie o pomoc FHA, daleka jestem od krytkowania osób piszących na forum.
Udzieliłam rady, bo wiem, jak oceniane są prace maturalne.
Nikt nie musi korzystać z mojej rady.
Sama popełniam błędy i za uwagę zawsze dziękuję.
Eta przedstawiła Wam dowód, za takie rozwiązanie otrzymuje maturzysta pełną pulę punktów.
15 mar 00:07
ZKS:
kicia umiesz odróżnić krytykę od chęci pomocy po przez zwrócenie uwagi że powinno się
zrobić inaczej?
15 mar 00:14