Kombinatoryka
Cash18: Ile jest liczb których iloczyn dziesiętny równy jest 36
14 mar 18:02
bezendu:
1 1 6 6
1 1 2 9
1 2 3 6
1 1 4 9
1 2 2 9
2 2 3 3
.... 72
14 mar 18:06
Cash18: Mialem to na maturze i robiłem tym sposobem − ale chyba ze stresu dodałem 18,2,1,1 itd. Teraz
widzę bląd
14 mar 18:07
bezendu:
Co było z planimetrii ?
14 mar 18:07
Cash18: Nie pamiętam dokładnie ale jedno było takie coś : Prostokąt ABCD posiada przekątna AC, na tym
odcinku zaznaczono punkt E, który dzieli je odcinki w stosunku 2:1, oblicz sinus kąta ECB
jeżli ab= 3√7 ad=nie pamietam bodajże wiem że ac=12 bo tak sobie wyliczyłem z pitagorasa
14 mar 18:11
Cash18: To nawet zrobiłem tzn wydaje mi się że dobrą metodą, ale wynik wyszedł kosmiczny
14 mar 18:12
bezendu:
A to ja robiłem tę maturkę i to już w tamtym tygodniu. zadania.info arkusz 2
14 mar 18:18
Cash18: A masz może link do niej ?
14 mar 18:27
Cash18: Mam już − znalazłem
14 mar 18:30
Cash18: A posiadasz może odpowiedzi do niej?
14 mar 18:31
bezendu:
Mam rozwiązany cały arkusz, ale tak żeby dać Ci link z odp to nie mam
14 mar 18:34
Marcin: Mogę zobaczyć ten arkusz?
14 mar 18:36
14 mar 18:40
Cash18: a zadanie z trygonometrii zrobiłeś bo niby banalne, a mnie przerosło... Strasznie mnie stres
zjada podczas matury...
Co do tego zadania to wykorzystywałem wzory z tablic i wstawiłem wartości sinusów i cos 30
stopni i wyszło mi wartości jakieś cos z kwadratami...
14 mar 18:42
bezendu:
Zrobiłem to zadania, ale dużo pisania tutaj.
14 mar 18:42
Marcin: ok, dzięki
14 mar 18:44
Mila:
W 2 linijce błąd
nie może być zestaw cyfr 1129
14 mar 22:21
bezendu:
bo nie tak wcisnąłem 1 2 2 9 ale wynik poprawny
14 mar 22:22
Mila:
Dobrze.
14 mar 22:23
bezendu:
Na razie z tych R mam wszystkie zadania, tylko w tych podstawowych te dowody.
14 mar 22:24
Marcin: Dowody to bolączka większości, ale Ty bezendu ogarniesz
14 mar 22:28
bezendu:
Zawsze coś zapiszę może na dwa punkty dostanę 1 więc odpadnie tylko 1 punkt
14 mar 22:30
Marcin: Każdy wynik <90%, to będzie porażka, nie?
14 mar 22:31
bezendu: Tak
14 mar 22:32
Marcin: No z podstawy mam w sumie podobnie.
14 mar 22:33