matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Blondi:
Trzech strzelców strzela niezależnie do tej samej tarczy. Każdy z nich trafia do celu z prawdopodobieństwem równym 0,6. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że tarcza zostanie dokładnie raz trafiona.
29 paź 19:46
Eta:
( T
1
, N
2
, N
3
) ( N
1
, T
2
, N
3
) ( N
1
, N
2
, T
3
) zdarzenia niezależne , więc: P(A) = 0,6*0,4*0,4 + 0,4*0,6*0,4 + 0,4*0,4*0,6= 3* 0,0*0,4*0,4=........
30 paź 00:01