matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie objętości stożka
Ania:
Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym. Wysokość stożka ma długość H=15 cm. Oblicz objętość stożka.
14 mar 16:50
Marcin:
a
√
3
=15
2
14 mar 16:54
Ania:
Marcinie, a tak dokładniej można prosić?
14 mar 17:09
dero2005:
a = 10
√
3
πa
2
*H
V =
=
12
14 mar 18:22