14 mar 16:29
Marcin: Zapisuj tutaj te zadania.

Przynajmniej jakiś minimalny wkład będziesz mieć
14 mar 16:33
Marcin: 1.
Na zachętę:
|x+2|≥3
x+2≥3
x≥1
x+2≤−3
x≤−5
14 mar 16:39
Janek191:
z.1 Odp. B
z.2
| | (√2)3 + 4*√2 | |
W( √2) = |
| = |
| | ( √2)2 | |
| | 2 √2 + 4√2 | | 6 √2 | |
= |
| = |
| = 3√2 |
| | 2 | | 2 | |
Odp. B
14 mar 16:51
Janek191:
z.1 Odp. B
z.2
| | (√2)3 + 4*√2 | |
W( √2) = |
| = |
| | ( √2)2 | |
| | 2 √2 + 4√2 | | 6 √2 | |
= |
| = |
| = 3√2 |
| | 2 | | 2 | |
Odp. B
14 mar 16:51
Janek191:
z.3
36log6 4 + 7log7 16 = (62)log6 4 + 16 = 62 log6 4 + 16 =
= 6log6 42 + 16 = 6log6 16 + 16 = 16 + 16 = 32
Odp. D
14 mar 16:55
Janek191:
z.4
| 1 | | 2 + √3 | | 2 + √3 | |
| = |
| = |
| = |
| 2 − √3 | | ( 2 − √3)*( 2 + √3) | | 22 −(√3)2 | |
= 2 +
√3
Odp. B
14 mar 16:59
Janek191:
z.5
2 y − 3 = x
2y = x + 3
Odp. D
14 mar 17:01
Janek191:
z.6
S = ( − 5 ; 1) r = 2√3 ⇒ r2 = 4*3 = 12
( x + 5)2 + ( y − 1)2 = 12
Odp. A
14 mar 17:04
Marcin:
20.
Ω=2
3=8
Mamy tylko jedną możliwość (R,R,R)
Odp. C
14 mar 17:04
Janek191:
z. 7
α = 0,5*110o = 55o
β = 90o
więc
α + β = 145o
Odp. A
14 mar 17:06
Marcin:
19.
| | 5 | | 1 | | 1 | | 5 | | 4 | | 2 | | 7 | |
P(A∪B)= |
| + |
| − |
| = |
| + |
| − |
| = |
| |
| | 12 | | 3 | | 6 | | 12 | | 12 | | 12 | | 12 | |
Odp. B
14 mar 17:09
Janek191:
z.8
| 1,6 | | h | |
| = |
| ⇒ h = 1,6*4 = 6,4 |
| 1 | | 1 + 3 | |
Odp. A
14 mar 17:09
14 mar 17:13
Janek191:
z.10
f(x) = x
2 − 4 x + 3
x ∊ < − 1; 1 >
| | 4 | |
p = |
| = 2 ⇒ dla x > p funkcja f jest rosnąca, czyli w < − 1; 1> |
| | 2 | |
jest malejąca , czyli
y
min = f(1) = 1 − 4*1 + 3 = 0
Odp. A
14 mar 17:14
Janek191:
z.9
Odp. C
14 mar 17:15
Marcin:
17.
| 1 | | √3 | | 1 | | 3 | | 1 | | 6 | | 5 | |
| − |
| *√3= |
| − |
| = |
| − |
| =− |
| |
| 4 | | 2 | | 4 | | 2 | | 4 | | 4 | | 4 | |
Odp. A
14 mar 17:18
Janek191:
z.11
x2 = (5√2)2 + 72 = 50 + 49 = 99 = 9*11
x = √9*11 = 3 √11
Odp.B
14 mar 17:18
14 mar 17:19
Marcin: 15.
| | 7−3*5 | | 7−15 | | −8 | |
a5= |
| = |
| = |
| |
| | 2*5+5 | | 10+5 | | 15 | |
Odp B.
14 mar 17:21
Janek191:
z.12
| | 32 | | 1 | | 32 | | 2 | | 8 | | 8 | |
f( |
| ) = |
| * |
| − 2 |
| = |
| − |
| = 0 |
| | 3 | | 4 | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
Odp.D
14 mar 17:21
Janek191:
z.13
x = − 6
Odp.A
14 mar 17:22
Marcin:
14.
x∊(−1;10)
liczby pierwsze: 1, 2, 3, 5, 7
Odp. A
14 mar 17:24
Marcin:
Janek191
14 mar 17:26
Janek191:
z. 14 źle
Liczby pierwsze, to 2,3,5,7
Odp.B
14 mar 17:28
Janek191:
Są to zadania z Aksjomat Toruń 2009
14 mar 17:30
14 mar 17:31
Trivial: Wy tu się wysilacie, a autorka nie wykazuje oznak życia...
14 mar 17:34
paulina: DZIĘKI
14 mar 17:34
paulina: Trivial, patrzyłam na te rozwiązania,myślałam jak są rozwiązywane *.*
14 mar 17:35
Janek191:
Myślenie ma przyszłość
14 mar 17:44