Funkcja
Pudelek i Piotr i Sławek:
Wykazać,że funkcja f(a,b) określona w R
+(a,b∊R
+) i równa:
| | (a+b)2 | |
f(a,b)= |
| ma ekstremum,a nawet ,że jest to minimum |
| | ab | |
(jeśli kto dociekliwy)
14 mar 11:14
PW: Za łatwe, Panie majorze:
| | a2+2ab+b2 | | a | | b | |
f(a,b) = |
| = 2 + |
| + |
| |
| | ab | | b | | a | |
14 mar 11:46
Eta:
14 mar 11:50
Eta:
Ciekawe czy "Obywatel"

wie ile wynosi wartość minimalna?
14 mar 12:17
Obywatel i Cywil: I znów,jakieś uszczypliwości zamiast konkretnych rozwiązań
| | a2+(C−a)2 | |
Kitajew spluń na Gorydze i sprawdź przynajmniej czy f(a)= |
| |
| | a(C−a) | |
posiada minimum i oblicz ile ono wynosi(
C−stała)
14 mar 13:15
wredulus_pospolitus:
Obywatel ... skoro mamy obliczyć wartość minimum, to bez sprawdzania wiemy że ono istnieje
ergo −−− połowa zadania już zrobiona, a nawet nie zaczęliśmy
14 mar 13:37
wredulus_pospolitus:
a swoja drogą to co to za problem
| | 1 | | a | |
f(a) = f(t) = t + |
| ; gdzie t = |
| ; Dft = R/{0;C} |
| | t | | C−a | |
14 mar 13:49
Obywatel i Cywil:
Coś ci się język poplątał,zapijaczone bandyckie dygnitarskie i telewizyjne bydlę,bo kompletnie
bredzisz.To są już wrednie pospolite brednie ,akurat na poziomie telewizji.I zmień pseudo
na gorydze bo kitajewowi nie wypada nadawać takich "tekstów"
14 mar 16:55