matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
walt:
Rozwiąż równanie: cosxtgx+
√
3
cosx+tgx+
√
3
=0 w zbiorze <0,2π>. cosx(tgx+
√
3
)+(tgx+
√
3
)=0 (cosx+1)(tgx+
√
3
)=0 cosx=−1 tgx=
√
3
1
2
1
5
x
1
=π x
2
=π−
π=
π x
3
=2π−
π=
π
3
3
3
3
Zgadza się?
14 mar 10:59
ZKS:
.
14 mar 11:05