matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
try
Loka:
Proszę o pomoc trygonometria
Rozwiąż równanie: tgxsinx+1=sinx+tgx ........ (sinx−1)(sinx−cosx)=0 sinx=1 lub sinx=cosx
π
x=
+2kπ
2
źle odpowiedź wychodzi
14 mar 08:48
Loka:
14 mar 09:00
ZKS:
sin(x) = cos(x)
π
sin(x) = sin(
− x)
2
Rób dalej.
14 mar 09:10